21 Μαρτίου 2017 Η γαλλική κουζίνα γιορτάζει « Goût de France / Good France »

21-march-4

21 Μαρτίου 2017 Η γαλλική κουζίνα γιορτάζει « Goût de France / Good France »

2000 Σεφ, 2000 μενού, 2000 εστιατόρια στις 5 ηπείρους, 1 δείπνο για τον εορτασμό της γαλλικής κουζίνας σε όλο τον κόσμο

Διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά αφού η επιτυχία ήταν τεράστια.21_martiou_1

Στις τέσσερις γωνιές του κόσμου θα τιμηθεί με τον τρόπο αυτόν μια κουζίνα ζωντανή, ανοικτή και καινοτόμα, που παραμένει πιστή στις αξίες της: μοίρασμα, τέρψη, σεβασμός στην καλή διατροφή αλλά και τον πλανήτη.

Η Ελλάδα τρίτη χώρα στο κόσμο σε αριθμό συμμετοχών 65 εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα, 65 Έλληνες Chef τιμούν τη γαλλική κουζίνα.

Έτσι στις 21 Μαρτίου 2017, 65 εστιατόρια σε 15 Ελληνικές πόλεις, στρώνουν τραπέζι «αλά γαλλικά» και ετοιμάζουν μενού εμπνευσμένα από τη γαλλική γαστρονομία. Μια μοναδική ευκαιρία να γευτούμε και να ταξιδέψουμε με τις γεύσεις της Γαλλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντική είναι η αύξηση των ελληνικών εστιατορίων που συμμετέχουν στην εκδήλωση σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές (15 εστιατόρια το 2015 και 21 εστιατόρια το 2016).

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, πάνω από 100 Γάλλοι παραγωγοί θα παρουσιάσουν προϊόντα « gourmet » απ’όλες τις περιοχές της Γαλλίας κατά τη διάρκεια μιας ειδικής βραδιάς γευσιγνωσίας που θα διοργανωθεί  στις 20 Μαρτίου στη Πρεσβεία της Γαλλίας, για τους ειδικούς της γαστρονομίας και δημοσιογράφους. Η Σίσσυ Νίκα, που έχει τιμηθεί από την Γαλλία, θα είναι εκεί και θα μας μεταφέρει … στον ονειρικό κόσμο των γεύσεων.

21_martiou_2Οι εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο είναι υπό την αιγίδα του Γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών, το Υπουργείο Πολιτισμού και Ανάπτυξης και συντονιστής ο περίφημος executive chef Alain Ducasse.

Eμπνευστής όμως της ιδέας ήταν ο πρωτοπόρος της γαλλικής γαστρονομίας, ο μοναδικός Αuguste Escoffier, που διοργάνωνε το περίφημο «Δείπνο του Επίκουρου», όπου άνθρωποι από όλο τον κόσμο, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα ίδια πιάτα, την ίδια ημέρα, με την ίδια αγάπη.

΄Αλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η γαστρονομία είναι η άυλη πολιτιστική κληρονομιά κάθε χώρας και η Γαλλία έχει τα πρωτεία… Για τους Γάλλους, η γαστρονομία είναι «η τέχνη της ζωής, η τέχνη της φιλοξενίας και τελικά η αγάπη για τους ανθρώπους και την ίδια την ζωή»

 

21_martiou_3Δείτε τον κατάλογο με τα μενού των εστιατορίων στο ακόλουθο link : 

http://www.ambafrance-gr.org/liste_restaurants_GoodFrance_2017

Ανακαλύψτε τα εστιατόρια, τα μενού, και τους Σεφ που συμμετέχουν στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας της Γαλλίας στα ακόλουθα link:

Στα ελληνικά : https://tinyurl.com/GoodFrance

καθώς και στους λογαριασμούς Facebook και twitter της Πρεσβείας: https://www.facebook.com/ambafrance.gr@FranceenGrece

Αφήστε μια απάντηση