26η Detrop στην Θεσσαλονίκη

detrop-thessaloniki

26η Detrop στην Θεσσαλονίκη

Η ανάδειξη της πλούσιας ελληνικής κουζίνας και η προώθηση των ελληνικών προϊόντων τόσο στην εγχώρια όσο και τη διεθνή αγορά είναι ο στόχος του Διεθνούς Διαγωνισμού Μαγειρικής Νότιας Ευρώπης που διοργανώνεται για 10η φορά, στο πλαίσιο της 26ης Detrop από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.

Ο Διαγωνισμός είναι πλέον σήμα κατατεθέν της πολύχρονης παράδοσης της Λέσχης σε Διεθνές επίπεδο. Διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και τελεί υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων (World Association of Chefs Societies). Πρόκειται για την μεγαλύτερη γιορτή των επαγγελματιών του κλάδου και είναι μέρος της συνεχούς προσπάθειας που κάνουν οι σεφ της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας,  για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και του εμπλουτισμού της Ελληνικής γευσιγνωσίας.Μεταξύ των κριτών η δική μας executive chef Νανά Γκαμπούρα και ο executive chef Γιάννης Σκουλουδάκης.

detrop_thessaloniki_2Σημαντική μαγειρική διάκριση για τα organic bistro nice n easy στον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης!

Η ομάδα των τριών ταλαντούχων chef  των  nice n easy Άκη Αμιρά, Δανιήλ Παπατριανταφύλλου και Αντρέα Νικολακόπουλου, ήταν οι νικητές του χάλκινου βραβείου στον  10ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης,  που πραγματοποιήθηκε από τις  3 έως τις 6 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO στη Θεσσαλονίκη.

Η συμμετοχή έγινε με τη συνεργασία του Chef Club Δωδεκανήσου και η θεματική του μενού είχε στηριχθεί στην Ιπποκράτειο διατροφή.

Περισσότεροι από 500 ταλαντούχοι σεφ από 27 χώρες, συγκεντρώθηκαν σε αυτή τη συναρπαστική γαστρονομική συνάντηση για να επιδείξουν τις ικανότητές τους και να συναγωνιστούν σε  34 διαφορετικές διαγωνιστικές κατηγορίες, σύμφωνα με τους κανόνες και τις προδιαγραφές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Η ομάδα των chef των nice n easy συμμετείχε με το παρακάτω μενού

1ο πιάτο  Rocky soup

Κακαβιά αρωματισμένη με σύμφυτο, χάβαρα Λήμνου με κρόκο Αστυπάλαιας

2ο πιάτο Under ground rainbow

Πολύχρωμες ρίζες με μαντζουράνα, κατσικίσιο τυρί και φρέσκα μακαρόνια

3ο πιάτο Fish and Green

Ρείκι με φρέσκο χρένο, γαλάκτωμα πατάτας και σαλάτα από ελληνικά μυρωδικά

Το αργυρό βραβείο κέρδισε η ομάδα της Κύπρου, ενώ δεν υπήρχε νικητής για το χρυσό βραβείο.

Συγχαρητήρια στον αγαπημένο μου φίλο executive chef Χρήστο Αθανασιάδη που είναι πρωτοπόρος, σωστός επαγγελματίας και ξέρει να διαλέγει και να εμπνέει τους συνεργάτες του.

Για τους μη γνωρίζοντες ο Χρήστος είναι εκ των ιδιοκτητών των nice n easy.

Αφήστε μια απάντηση