Αυτοκρατορικό Apfelstrudel στη Βιέννη

vienna-travel-1

Αυτοκρατορικό Apfelstrudel στη Βιέννη

vienna_travel_3Aπομεσήμερο με γεύση αυτοκρατορική…apfelstrudel και βιεννέζικο καφέ στο ατμοσφαιρικό Παλάτι

Σεπρούν. Μυσταγωγία «διά χειρός Querfeld» και η αυθεντική συνταγή «δική σας» …….

Η Πριγκίπισσα Σίσσυ είναι η εμβληματική προσωπικότητα της Αυστρίας, που αγαπήθηκε και στιγμάτισε την Βιεννέζικη ζωή,  χάρισε χρώμα και αίγλη . Στην αυστριακή γαστρονομία έβαλε την δικής της σφραγίδα με το περίφημο applestrudel. Το όνειρο κάθε γευσιγνώστη είναι να δοκιμάσει το αυτοκρατορικό applestrudel και τον βιεννέζικο καφέ σε ατμόσφαιρα εποχής …..

Ένα τηλεφώνημα φίλου, μου χάρισε carte blanche για την προσέγγιση του γευστικού μου ονείρου.

Φιλοξενούμενη του   ευγενέστατου κ. Βerndt Querfeld, έφτασα στην Βιέννη. Είναι ο  άνθρωπος κλειδί, για την μύησή μου στον κόσμο της γεύσης της Βιέννης .

Στην οικογένεια Querfeld ανήκουν τα ωραιότερα ιστορικά καφέ της Βιέννης .Η πρώτη μας συνάντηση έγινε στο περίφημο ιστορικό καφέ Landtmann. Στέκει εκεί από το 1873. Πρόσφατα βραβεύτηκε σαν « Το πιο κομψό βιεννέζικο καφέ του 21 αιώνα». Η γευστική μου ξενάγηση ξεκινά στο σωστό σημείο με την εκλεκτότερη παρέα.

Από τον κατάλογό με τους 20 καφέδες διάλεξα τον καφέ Σίσσυ, χωρίς δεύτερη σκέψη και για γλυκό apfelstrudel. Με παρέμβαση «άνωθεν» ο καφές συνοδεύτηκε από Kaiserchmarrn, τις αγαπημένες τηγανίτες με σταφίδες του Αυτοκράτορα Φραγκίσκου Ιωσήφ αγαπημένου της Σίσσυ.

Τα πειράγματα για το όνομά μου έπεφταν βροχή ….. Συζητήσαμε το ενδεχόμενο δημιουργίας  «Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης», αφού Έλληνας ήταν ο πρώτος δημιουργός καφέ στην Ευρώπη. Η ιδέα τον ενθουσίασε.

Δεύτερος σταθμός μας  το Παλάτι Σεμπρούν. vienna_travel_2Μπαίνοντας από την Κεντρική είσοδο κατευθυνθήκαμε αριστερά και γρήγορα «εισχωρήσαμε» στο αυτοκρατορικό αρτοποιείο. Στο υπόγειο τα παρασκευαστήρια του θρυλικού applestrundelMια έντονη ματιά στο παρελθόν. Η επίδειξη παρασκευής του ονειρικού γλυκού μόλις έχει αρχίσει …… Όλα γίνονται με την αίγλη και την μυσταγωγία εκείνης της εποχής. Μου φάνηκε ιδιαίτερα εύκολο ….. Το δοκίμασα σχεδόν αχνιστό….. με αυτή την υπέροχη σαντιγύ.

Ο maitre μας οδήγησε στο ιστορικό Rezidenz cafe που βρίσκεται στο ισόγειο. Εδώ

veinna_travel_6
«To τραπεζάκι του Λένιν στην γωνία της βιβλιοθήκης».

περνούσαν ατελείωτες ώρες συζητώντας ιστορικές μορφές κάθε εποχής. Το τραπεζάκι δίπλα στην βιβλιοθήκη με διάφορα ενθυμήματα, ήταν το γνώριμο σημείο συναντήσεων του Λένιν και της παρέας του, ενώ το άλλο ακριβώς στο κέντρο ήταν αυτό του Φρόιντ… Αν μπορούσαν να μιλήσουν αυτοί “οι τοίχοι” πόσα ιστορικά στοιχεία θα γνωρίζαμε για τα τεκταινόμενα του χθες.

Εμείς καθίvienna_travel_7σαμε στο τραπεζάκι δίπλα στο παράθυρο,το δεύτερο κομμάτι applestrudel ήρθε στο τραπέζι μας συνοδεία ανάλογου καφέ, στο Rezidenz ατενίζοντας το παλάτι Σεμπρούν … κάποιες κυρίες από το προσωπικό “περιφέρονταν” με φορέματα εποχής. Ατμόσφαιρα ονείρου και ζεστασιά, οι άνθρωποι κατέχουν την τέχνη της φιλοξενίας και την τέχνη της ζωής. Το όνειρο… Ευχαριστώ από καρδιάς τον κ. Βerndt Querfeld.

Rezidenz café

Strudelshow

0043124100310

Η μυστική συνταγή του αυτοκρατορικού apfelestrudel.

Αφήστε μια απάντηση