ΕΝΑΛΙΟΝ ΔΙΚΤΥΟ ΝΗΣΩΝ ΕΝΑΛΙΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

scuba diving

 

enalion_logoΟ καταδυτικός τουρισμός αναπτύσσεται ταχύτατα σε παγκόσμιο επίπεδο. Η καταδυτική βιομηχανία γνωρίζει εξαιρετική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια με παραπάνω από 25 εκατομμύρια αυτοδύτες το χρόνο.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιεί η European Underwater Federation εκτιμάται ότι στην Ευρώπη υπάρχουν πάνω από 3,5 εκατομμύρια ενεργοί δύτες ενώ το 70%

απ΄αυτούς επιλέγει μεσογειακούς προορισμούς και ο ετήσιος τζίρος των ταξιδιών υπερβαίνει τα 2 δισ. ευρώ.

Ο καταδυτικός τουρισμός εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο οικοτουριστικών δραστηριοτήτων που προωθούνται σε θαλάσσιες Προστατευόμενες περιοχές για την προσέλκυση τουρισμού και επενδύσεων λαμβάνοντας υπόψη ότι λειτουργεί ως κίνητρο για την ανάπτυξη της περιφέρειας,ενισχύοντας τις ήδη υπάρχουσες τουριστικές υποδομές.

Αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν του τόπου προσελκύοντας ποιοτικό και πιστό τουρισμό και διευρύνει τη στενή τουριστική περίοδο των παράκτιων περιοχών της χώρας.

Όλη αυτή η αυξητική τάση του καταδυτικού τουρισμού μας σε συνδυασμό με την υψηλή τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδας οδήγησε στη δημιουργία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΝΗΣΩΝ ΕΝΑΛΙΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ.

Πρόεδρος του Δικτύου είναι ο κ.Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης, Δήμαρχος Σκύρου.

Στο δίκτυο αυτό θα συμμετέχουν τα νησιά: Ελαφόνησος, Κέα, Κύθηρα, Μεγίστη(Καστελόριζο),Νίσυρος,Οινούσες, Σκύρος,Ψαρά .

Η Εναρκτήρια Εκδήλωση του Δικτύου θα γίνει στο Ζάππειο Μέγαρο στις 3 Νοεμβρίου στις 19.30 μ.μ. Κύριος ομιλητής θα είναι ο Δρ. Δημήτρης Νανόπουλος, καθηγητής στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Τέξας A&M

Αφήστε μια απάντηση