Ερεσός – LESVOS FOOD FEST 2018

eressos_food_fest_7

 

Anna-Katahana
Από την Άννα Καταχανά – Α΄ ανταποκρίτρια του Έμβολος στην Θεσσαλονίκη

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 7–8.7.2018
Δυτική Λέσβος: Ερεσός
Ο Φορέας Ανάπτυξης & Προβολής Ερεσού μας ταξιδεύει από το χθες στο σήμερα με μουσικές και τοπικές γεύσεις.
Σάββατο 18:30 πλατεία Ερεσού
Στην κεντρική πλατεία της Ερεσού θα παρακολουθήσουμε δημιουργίες υψηλής μαγειρικής απο τον αγαπημένο μας γευσιγνώστη Ηλία Μαμαλάκη και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ερεσιωτών «Φανίας», με πρώτη ύλη το βράσμα από τα περίφημα σύκα Ερεσού.
Κυριακή 19:00 παραλία Σκάλας Ερεσού
Με κιθάρες και τραγούδι θυμόμαστε παρέα νοσταλγικές εποχές στη παραλία της Σκάλας Ερεσού. Με καρπούζι και τουλουμοτύρι… όπως τότε που τα πράγματα ήταν απλά κι ανέμελα.
Παράλληλες δράσεις:
Ερεσιώτικο πρωινό: Σχεδιασμένο με μεράκι, βασίζεται σε τοπικά προϊόντα και συνταγές της περιοχής. Αναζητήστε το στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της Ερεσού, καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ.
Πλωτά μαγειρέματα: Μαγειρική με τοπικά προϊόντα της Λέσβου στις εξέδρες του Γιαλού από τη μοναδική σεφ Ελένη Ψυχούλη και την δημοσιογράφο γεύσης Ιωάννα Σταμούλου.

 

 

Το 2017, το LESVOS FOOD FEST ήρθε να συμπληρώσει με τα αρώματα και τις γεύσεις του, τις υπόλοιπες αθλητικές, πολιτιστικές και εναλλακτικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου, στο πλαίσιο δράσεων του δικτύου LESVOS THE OTHER AEGEAN®.

Εμπνευστής του φεστιβάλ είναι το Σωματείο Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου που στοχεύει μέσα από τις εκδηλώσεις του, να αναδείξει και να διαδώσει την Λεσβιακή γαστρονομική παράδοση.

Τα πιο χαρακτηριστικά σύμβολα της γαστρονομίας του νησιού απεικονίζονται στο λογότυπο του φεστιβάλ (σαρδέλα, γλυκάνισος, ελιά) και συνθέτουν ένα σύγχρονο μοτίβο, που εκφράζει την γιορτινή μας διάθεση καθώς μαζευόμαστε γύρω από το τραπέζι.

Φορέας ανάπτυξης και προβολής Ερεσού , The other Aegean και το Σωματείο εστιατορίων και Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου

Πρώτη φορά η Ερεσός λαμβάνει μέρος στο Lesvos Food Fest που το διαργάνωσε πέρσι για πρώτη φορά Φορέας Τουρισμού Μολύβου μαζί με το Σωματείο Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου.

 https://www.eressos-lesvos.gr/ -> Φορέας ανάπτυξης και προβολής Ερεσού

Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Φανή Γαληνού

Πρόεδρος, Παναγιώτης Μαντζώρος

 

eressos_food_fest_1

eressos_food_fest_5

eressos_food_fest_2

eressos_food_fest_6

eressos_food_fest_4

eressos_food_fest_3

 

Διαβάστε το άρθρο στο : www.emvolos.gr

Αφήστε μια απάντηση