FRANCE.FR Ελληνική έκδοση, Το νέο περιοδικό της Atout France 2019

france

Η Atout France Italy είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει την κυκλοφορία του France.fr, του νέου περιοδικού για το 2019 που παρουσιάζεται φέτος σε μια εντελώς ανανεωμένη έκδοση. Με ένα νέο όνομα, France.fr, το οποίο παραπέμπει στην πλούσια ύλη της ιστοσελίδας του γαλλικού Οργανισμού Τουρισμού και με νέα γραφικά πιο ανάλαφρα, πιο ζωντανά, πιο δυναμικά και με πολλές φωτογραφίες. Ένας τέλειος και ενημερωμένος οδηγός, ένας ιδανικός σύντροφος για την επόμενη «απόδρασή» σας στη Γαλλία: Από ένα σύντομο διάλειμμα στις πόλεις, μέχρι ολοκληρωμένες διακοπές.

Με 88 σελίδες και ένα εντυπωσιακό και επιβλητικό εξώφυλλο, το οποίο μεταφέρει τον αναγνώστη σε ένα σχεδόν μαγικό τοπίο, αλλά με σαφή αναφορά στον Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία εικόνα του μαγευτικού μουσείου που μόλις στήθηκε στο πάρκο του Clos Lucé, όπου ο Δάσκαλος έζησε τα τελευταία τρία χρόνια της ζωής του. Η ιδιοφυΐα της Τοσκάνης, που φέτος συμπληρώνονται 500 χρόνια από το θάνατό του, είναι ο πρωταγωνιστής του εξωφύλλου. Ένα εξώφυλλο αφιερωμένο στην Κοιλάδα του Λίγηρα που οδηγεί σε ξεχωριστά μονοπάτια, ξεναγεί σε μοναδικά κάστρα και παρουσιάζει μία λεπτομερή ατζέντα των προγραμματισμένων εορταστικών εκδηλώσεων.

Στη συνέχεια, σειρά έχει το Παρίσι με ένα ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με τις νέες αφίξεις στη γεύση όπως την Beaupassage μέχρι τα εγκαίνια του Eataly. Ακολουθούν η Γαλλική Ριβιέρα, η Κορσική, η Αλσατία και οι δημιουργικές και καινοτόμες πόλεις όπως η Νάντη, η Χάβρη, η Γκρενόμπλ , το Μπορντώ, η Τουρ… Μια πανοραμική εικόνα της πλούσιας τουριστικής προσφοράς της Γαλλίας με τα επιβλητικά μνημεία και τον εναλλακτικό τουρισμό στους ποταμούς.

Την ίδια στιγμή, ευρεία είναι η αναφορά στην καινοτομία, το savoir-faire, τη δημιουργικότητα που αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα των γαλλικών προτάσεων για τον τουρισμό με υπηρεσίες αφιερωμένες στη νέα όψη του πολιτισμού, στους αρχιτέκτονες που μεταμόρφωσαν την Γαλλία, στις δραστήριες διακοπές στη φύση, στη μουσική, στα 250 χρόνια από τη γέννησή του Ναπολέοντα.
Η οινογαστρονομία διατηρεί, φυσικά, σημαντική θέση στο περιοδικό και την καρδιά της Γαλλίας: Ασυνήθιστα εστιατόρια, τοπικά προϊόντα, σαμπάνια και, για να παραμείνουμε στο θέμα της φιλοξενίας και της ευεξίας, νέες τάσεις στη διαμονή.

Το ισχυρό σημείο του περιοδικού είναι οι συνεντεύξεις. Αυτή τη φορά σας παρουσιάζουμε τον μεγάλο σεφ Pierre Gagnaire βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin και τον “βασιλιά των μακαρόν” Pierre Hermé.

Για να ολοκληρωθεί το «ταξίδι» σας στις σελίδες του περιοδικού, μία πλούσια ατζέντα παρουσιάζει τις κυριότερες εκδηλώσεις για φέτος στην Γαλλία και δη στην περιοχή του φημισμένου εξαγώνου.

Το περιοδικό France.fr είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα : http://bit.ly/MAG_FranceFR_19_GR και στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα https://gr.ambafrance.org/.

Μερικά αντίτυπα είναι διαθέσιμα και στο Γαλλικό Ινστιτούτο καθώς και στο Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Καλή ανάγνωση!

Αφήστε μια απάντηση