Κορινθιακή Σταφίδα Golden Black

raisins-nemea-(3)

Κορινθιακή Σταφίδα Golden Black

stafides_nemea_(1)
Ο Γιώργος Μάζος με τον Μέντορα παππού του, τον αγαπημένο μου Θανάση Παπαιωάννου, πρωτοπόρο του Αγιωργήτικου

Την  Κορινθιακή σταφίδα , τον μαύρο χρυσό της Ελλάδος του χθες, τόλμησε να «αγγίξει» με το ραβδάκι του, ο Γιώργος Μάζος. Με όραμα,επιμονή, κατάρτιση, παίρνει το ρίσκο του εγχειρήματος να   την μεταμορφώσει  από «Σταχτοπούτα σε βασίλισσα».

Η κορινθιακή σταφίδα είναι ιστορικό προιόν της Ελλάδας. Αναφορές για την καλλιέργειά της και την αποξήρανση γίνονται   στην Οδύσσεια και στον Αριστοτέλη. Κάποτε οι εξαγωγές της έφταναν το 75% ήταν ο μαύρος χρυσός της χώρας . Από τότε, πολλά χρόνια πέρασαν και η «μαύρη ομορφιά» της «μαράζωσε». Το DNA του Γιώργου είναι ταυτόσημο με τη αμπελουργία και έβαλε στοίχημα  να πετύχει την μεγάλη ποιοτική διαφοροποίση της βιολογικής σταφίδας αποξηραμένης στην σκιά  έναντι της συμβατικής.

Ο Γιώργος ξεκίνησε αξιοποιώντας τους  ιδιοκτητους αμπελώνες κορινθιακής σταφίδας βιολογικής καλλιέργειας μικρής παραγωγής.

stafides_nemea_5.jpg«Η μέθοδος που ακολουθώ» μας είπε « είναι η αποξήρανση στην σκιά, όπως  παλιά. Βασική προυπόθεση είναι να παράγουμε εξαιρετικό σταφύλι για την αριστοποίηση της μαύρης βιολογικής σταφίδας μας. Ο αγώνας  ξεκινά από τον αμπελώνα. Ο τρύγος γίνεται αφού βεβαιωθούμε ότι τα σταφύλια έχουν φτάσει τους 15 βαθμούς Baume και έχουν τα καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Τρυγάμε προσεκτικά  να μην stafides_nemea_4.jpgραγίσει ρόγα. 25 μέρες τα τσαμπιά μένουν  κρεμασμένα ένα ένα, στο σκιερό και εάερο «καταφύγιό» τους  για να προστατευθουν από τις αδυσώπητες ακτίνες του ήλιου που επηρεάζουν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά .

Γιαυτό το χρώμα της σταφίδας μας είναι μπλέ και μαύρο, έχει γεμάτο «σώμα», αρωματική γεύση, χωρίς καραμελωμένα σάκχαρα που την υποβαθμίζουν ποιοτικά αλλά και θρεπτικά. Είναι βόμβα αντιοξειδωτικών, πολυφαινολών, ρεσβερατρόλης  και βιταμινών.

stafides_nemea_(2)
Οι σταφίδες στις ισκάδες

Ένα υγιεινό σνάκ που τροφοδοτεί τον οργανισμό με το 1/3  των ημερησίων αναγκών».

Το πρώτο βραβείο  από τα έγκριτα Great Taste Awards για το premium προιόν του Γιώργου «αποσπάστηκε»  και είναι μόλις 28 ετών……και τα βραβεία πέφτουν βροχή…

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΟΣ

ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ

ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

ΑΡΧΑΙΑ ΝΕΜΕΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

 

Αφήστε μια απάντηση