Λαμπερά εγκαίνια της έκθεσης Xenia 2018

.Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία του συνόλου των κορυφαίων παραγόντων της τουριστικής αγοράς πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης Xenia 2018, από την υπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, στο εκθεσιακό κέντρο METROPΟLΙTAN EXPO, το Σάββατο 24 Νοεμβρίου.

Mε κεντρικό μήνυμα «The Hospitality Experience» και με πλήθος καινοτόμων θεματικών εκδηλώσεων, η Xenia 2018 θα διαρκέσει από 24 έως 26 Νοεμβρίου. Αποτελεί για μια ακόμα φορά το απόλυτο εκθεσιακό γεγονός και κομβικό forum των επενδυτικών επιλογών της Τουριστικής Βιομηχανίας της χώρας μας, βάζοντας και πάλι τη σφραγίδα της στην πορεία ανάπτυξης του πιο πολύτιμου εθνικού μας προϊόντος, του Τουρισμού.

 

Iσχυρή η παρουσία επισήμων

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε η υπουργός Τουρισμού κ. Κουντουρά, που εξέφρασε τη στήριξή της στην έκθεση τονίζοντας «ότι πρόκειται για μια εξαιρετική διοργάνωση που με την ιστορική εμπειρία, την τεχνογνωσία και τις καινοτομίες της, φέρνει σε επαφή την ελληνική ξενοδοχειακή αγορά με νέες διεθνείς σημαντικές συνεργασίες». Τέλος ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην Xenia, στους διοργανωτές, στους εκθέτες και σε όλους τους συμμετέχοντες.επίσημοι, κα Κουντουρά

 

Το «παρών» στα εγκαίνια έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο τομεάρχης Τουρισμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Μάνος Κόνσολας, η γενική γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού κ. Ευρυδίκη Κουρνέτα, ο κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, πρόεδρος Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο κ. Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, και πολλοί εκπρόσωποι επιχειρηματικών συνδέσμων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

 

Δεύτερο Διεθνές Forum Φιλοξενίας

Η Xenia 2018 φιλοξένησε για δεύτερη χρονιά το Διεθνές Forum Φιλοξενίας από το ΞΕΕ, όπου αναλύθηκαν όλες οι νέες παγκόσμιες τάσεις της φιλοξενίας, αλλά και το Digi Hotel, όπου εμφανίστηκαν οι σύγχρονες προτάσεις, εξελίξεις και πρακτικές του digital world στη βιομηχανία της Φιλοξενίας.

Στο πλαίσιο του Φόρουμ Φιλοξενίας, ο πρόεδρος του ΞEE κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, δήλωσε ότι το forum στο πλαίσιο της Xenia 2018, γίνεται πλέον θεσμός και καταξιώνεται ως το ετήσιο σημείο συνάντησης, ενημέρωσης και επιμόρφωσης τόσο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της χώρας, όσο και του συνόλου των ενδιαφερομένων για τον Τουρισμό.

Έχουμε κάθε λόγο να διεκδικήσουμε μια νέα Ελλάδα που θα στηρίζεται πάνω στη δημιουργικότητα, την εξωστρέφεια, τη συνεργασία, την αμεσότητα και την αλληλεγγύη, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις του καιρού μας.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, υποδεχόμαστε κορυφαίους  Έλληνες και Διεθνείς παράγοντες του Τουρισμού, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις και τάσεις της παγκόσμιας ξενοδοχειακής αγοράς.

 

 Το καινοτόμο Hotel Megatrends

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Xenia 2018 παρουσιάζεται επίσης το καινοτόμο project Hotel Megatrends, που αναπτύσσεται σε τέσσερις βασικούς άξονες (Tech, Design, Green και Local). Ως στόχο έχει να δημιουργήσει ένα χώρο καινοτομιών, εκπαίδευσης και έμπνευσης για τους επισκέπτες της έκθεσης.

Σε μια πλήρως δομημένη εγκατάσταση 445 τ.μ παρουσιάζονται όλες οι τελευταίες τάσεις της τεχνολογίας. Της εσωτερικής διακόσμησης, της αρχιτεκτονικής, της δόμησης και της αειφορίας με τη συνεργασία μιας εξειδικευμένης ομάδας αρχιτεκτόνων, σχεδιαστών, συμβούλων τεχνολογίας και φωτισμού, συμβούλων ευεξίας, κατασκευαστών και εταιριών χορηγών.

Στην έκθεση Xenia 2018 συμμετέχουν 500 και πλέον εκθέτες, τα περίπτερα των οποίων φιλοξενούνται σε 4 Halls συνολικού εμβαδού 50.000 τ.μ.

Αφήστε μια απάντηση