Όροι Ενοικίασης Αυτοκινήτων

Το TasteDriver® Rentacar Platform είναι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που προσφέρει στους χρήστες υπηρεσίες ενοικιάσεως αυτοκινήτων, minibus, κ.α. χωρίς οδηγό ή με οδηγό σε ειδικές περιπτώσεις.

Όροι Ενοικίασης Αυτοκινήτων

Όροι Ενοικίασης: Ελλάδα

Πληρωμή: Είναι απαραίτητη μια προκαταβολή όταν κάνετε κράτηση, και το υπόλοιπο ποσό πληρώνεται τοπικά στο σταθμό ενοικίασης.
Κάρτες αποδεκτές για την εξασφάλιση προκαταβολής/ ποσού ευθύνης στο γραφείο ενοικίασης: American Express, Master Card, Visa, Diners
Η πληρωμη για αυτή την κράτηση μπορεί να γίνει μόνο με πιστωτική κάρτα. Οι πράκτορες ενοικίασης αυτοκινήτων απαιτούν από τον οδηγό να προσκομίζει στο γραφείο ενοικίασης μια έγκυρη  πιστωτική κάρτα (και όχι χρεωστική) στο όνομά του. Αυτό οφείλεται στην προκαταβολή που χρειάζεται να κρατηθεί στην πιστωτική κάρτα μέχρι την επιστροφή του οχήματος. Βεβαιωθείτε πάντα ότι η πιστωτική σας κάρτα διαθέτει αρκετό υπόλοιπο τη στιγμή της ενοικίασης. Το εντεταλμένο ποσό είναι γενικά το κόστος ασφάλειας και η προκαταβολή καυσίμων, αλλά διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος του οχήματος, την ηλικία του οδηγού, τη διάρκεια της ενοικίασης και την τοποθεσία παραλαβής.
Σε περίπτωση που δεν καταφέρετε να προσκομίσετε μια έγκυρη πιστωτική κάρτα ή ελλείψη επαρκών χρημάτων στην πιστωτική σας κάρτα, ο πράκτορας ενοικίασης αυτοκινήτων ίσως αρνηθεί να αποδεσμεύσει το όχημα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν επιστρέφεται κανένα ποσό το οποίο έχει ήδη καταβληθεί.

Προστασία καταναλωτών

Κάντε την παραγγελία σας και πληρώστε με την πιστωτική σας κάρτα μέσω ασφαλούς σύνδεσης με την πύλη πληρωμών της Viva Payments. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η ιδιωτικότητα της συναλλαγής και των δεδομένων σας. Το TasteDriver.com δεν συλλέγει και δεν έχει πρόσβαση σας στοιχεία σας τα οποία διαχειρίζεται η Viva Payments σε ασφαλές περιβάλλον. Οι Όροι Χρήσης, τους οποίους θα καλείστε να αποδεχτείτε στο πλαίσιο διενέργειας συναλλαγών από απόσταση είναι ενδεικτικά: Νόμος 2251/1994 περί Προστασίας Καταναλωτών, όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει.

Ηλικία Οδηγού:

Η ελάχιστη ηλικία οδηγού για την ενοικίαση οχήματος είναι 23 ετών και μπορεί να υπάρχει διαφοροποίηση ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος.
Η μέγιστη ηλικία είναι τα 75 έτη.

Προυποθέσεις Άδειας Οδήγησης:

Απαιτείται κατοχή πλήρους Ευρωπαϊκής ή Διεθνούς Άδειας οδήγησης που να έχει αποκτηθεί τουλάχιστον ένα χρόνο πριν την ενοικίαση, και να βρίσκεται σε ισχύ κατά την ώρα ενοικίασης και μέχρι της αποπεράτωσης της.

Περιορισμοί Συνόρων

Τα οχήματα δεν επιτρέπεται να διαβούν τα Ελληνικά σύνορα.

Ενοικιάσεις μεταξύ διαφορετικών σταθμών ενοικίασης (One-way):

Οι ενοικιάσεις μεταξύ διαφορετικών σταθμών ενοικίασης επιτρέπονται μεταξύ συγκεκριμένων σταθμών και με ελάχιστη διάρκεια ενοικίασης τις 7 ημέρες.

Ώρα Παραλαβής:

Το όχημα σας θα παραμένει διαθέσιμο για έως και δύο ώρες μετά τη συμφωνηθείσα ώρα παραλαβής, θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας αν πρόκειται να το παραλάβετε μετά από αυτό το χρονικό διάστημα.

Περιλαμβάνονται στο κόστος κράτησης

 • Επιτρεπόμενα Χιλιόμετρα
  Το όχημα παρέχεται με απεριόριστα χιλιόμετρα.
 • Ασφάλιση Ευθύνης έναντι Τρίτου
  Ασφάλιση Ευθύνης έναντι Τρίτου (Αστική Ευθύνη) παρέχεται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
  Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στα τοπικά γραφεία.
 • Οδική Βοηθεία
  Παρέχεται 24ώρη Οδική Βοήθεια.
 • Φόροι & Τοπικές Επιβαρύνσεις
  Η κράτηση σας περιλαμβάνει όλους τους φόρους καθώς και χρεώσεις παράδοσης σε προνομιακές τοποθεσίες.

Προκαταβολές / Εγγυήσεις

Εγγύηση

Το ποσό που εγκρίνεται/εισπράτεται είναι κατά κύριο λόγο το ποσό απαλλαγής ζημιάς και η εγγύηση των καυσίμων. Η πιστωτική κάρτα πρέπει να έχει εκδοθεί στο όνομα του κύριου οδηγού.

Επιστροφές Χρημάτων

Το ποσό που αντιστοιχεί σε τυχόν μη χρησιμοποιημένη διάρκεια ενοικίασης δεν επιστρέφεται ούτε πιστώνεται για μελλοντική χρήση.

Επιπλέον Οδηγοί

Τυχόν επιπλέον οδηγοί κανονίζονται και πληρώνονται τοπικά εκτός εάν συμπεριληφθούν και χρεωθούν στην αρχική κράτηση.
Οι επιπλέον οδηγοί πρέπει να παρουσιάσουν διαβατήριο (ή αστυνομικό δελτίο ταυτότητας) ή 2 μορφές εναλλακτικής ταυτοποίησης εκτός από την άδεια οδήγησης.
Οι περιορισμοί ελάχιστης/ μέγιστης ηλικίας οδηγού ισχύουν και για τους επιπλέον οδηγούς.

Καύσιμα

Τα κάυσιμα πληρώνονται από τον πελάτη και το όχημα πρέπει να επιστραφεί με την ίδια ποσότητα καυσίμων που παραλήφθηκε. Τυχόν διαφορά πληρώνεται τοπικά.

Αυτό πληρώνεται τοπικά από εσάς.

 • Πρόστιμα και Ποινές
  Είστε υπεύθυνοι για το κόστος οποιουδήποτε προστιμού ή άλλης ποινής που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της ενοικίασης του οχήματος από εσάς. Ο προμηθευτής της ενοικίασης θα μετακυλήσει τη σχετική χρέωση σε εσάς προσθέτοντας τυχόν διαχειριστικά έξοδα.
 • Χρέωση Εκτός Ωρών
  Εξυπηρέτηση εκτός ωραρίου λειτουργίας (δηλαδή μεταξύ 21:00 και 07:30) είναι εφικτή με επιπλέον χρέωση €25.83 η οποία πληρώνεται ξεχωριστά στο σταθμό ενοικίασης εκτός αν έχει συμπεριληφθεί και χρεωθεί στην αρχική κράτηση.
 • Καθυστερημένη Επιστροφή του οχήματος:
  Αν το όχημα επιστραφεί αργότερα από την ώρα που αναφέρεται στο voucher, ο προμηθευτής θα σας χρεώσει για την καθυστέρηση.

Ειδικές Παραγγελίες:

Ειδικές παραγγελίες είναι διαθέσιμες κατά παραγγελία και υπόκεινται σε μεταβολές της διαθεσιμότητας και της περιόδου και παρέχονται ανάλογα με την τοποθεσία. Η ικανοποίηση των ειδικών παραγγελιών δεν είναι εγγυημένη. Για τις περισσότερες τοποθεσίες απαιτείται η προκαταβολή μιας εγγύησης.

 • Παιδικά / Βρεφικά Καθίσματα:
  Παιδικά / Βρεφικά Καθίσματα είναι διαθέσιμα με επιπλέον χρέωση (Ο Πελάτης πρέπει να καθορίσει την ηλικία του παιδιού και τοποθετούνται μονο απο τον γονέα ή τον κηδεμόνα).
 • Αλυσίδες Χιονιού:
  Αλυσίδες Χιονιού είναι διαθέσιμες με επιπλέον χρέωση.
 • Σχάρες Οροφής:
  Δεν διατίθονται

Ασφάλιση:

Ο πελάτης κατανοεί ότι όλες οι ασφαλιστικές καλύψεις παρέχονται από την εταιρεία που παρέχει και το ενοικιαζόμενο όχημα και όχι το ο πάροχος του οχήματος. Η ευθύνη για ζημιές που υπερβαίνουν την αγοραμένη ασφαλιστική κάλυψη βαρύνει τον ενοικιαστή του οχήματος. Ο πάροχος του οχήματος δεν παρέχει οποιαδήποτε ασφαλιστική κάλυψη σε σχέση με την ενοικίαση του οχήματος και δεν φέρει καμμία ευθύνη για ζημιές που μπορεί να προκύψουν στην περίπτωση ατυχήματος.

Κατηγορία Ενδεικτικός τύπος αυτοκινήτου Ποσό απαλλαγής
A CITROEN C1 €700.00
BA TOYOTA Yaris €700.00
B FIAT PANDA €700.00
BB OPEL Corsa €700.00
B1 VW Polo €700.00
CA HYUNDAI Accent €700.00
A1 Fiat 500c Cabrio 2 Doors €900.00
C FIAT Grande Punto €700.00
CAD Green Car-FIAT Grande Punto Diesel €700.00
D FORD Focus / HYUNDAI i30 5 Doors €900.00
D1 FORD Focus STW  5 Doors €900.00
DD CITROEN C4 4 Doors DIESEL €900.00
E1 TOYOTA Avensis  4 Doors €900.00
F NISSAN Micra AUT 5 Doors €900.00
F1D AUDI A3 AUT. 5 Doors €900.00
J SUZUKI Jimny 4×4 OPEN TOP 2 Doors €1200.00
J2 NISSAN QASHQAI DIESEL 4D €1200.00
J2A Audi Q3 AUT  4 Doors €1200.00
L BMW 5 AUT 5 Doors €2200.00
M VW CADDY  7 Seats €1200.00
MD NISSAN EVALIA 7 seats DIESEL €1200.00
M1 VW Transporter 9 Seats €1200.00
M1D DIESEL FIAT Scudo  Van 9 Seats €1200.00

Απαλλαγής Ευθύνης (CDW ) με ποσό απαλλαγής:

H CDW περιλαμβάνεται στο κόστος ενοικίασης και ορίζει το μέγιστο ποσό ευθύνης του ενοικιαστή στα:
700.00 Ευρώ για τα γκρουπ Α, BA, B, BB, B1, CA, CAD
900 Ευρώ για τα γκρουπ A1, D, DD, D1, E1, F, F1D και
1200 Ευρώ για τα γκρουπ J, J2, J2A, L, M, MD, M1, M1D
2200 Ευρώ για το γκρουπ L.

*Σημειωση: Σε περίπτωση ατυχήματος, πρέπει να καλέσετε την αστυνομία και να αναφέρετε το περιστατικό άμεσα, στη συνέχεια να καταθέσετε ένα αντίγραφο της αστυνομικής αναφοράς μαζί με το ενοικιαστήριο συμβόλαιο στην εταιρεία ενοικίασης. Η κάλυψη CDW δεν ισχύει πέραν της συμφωνηθείσας διάρκειας ενοικίασης με την τοπική εταιρεία ενοικίασης. Για περισσότερες λεπτομέρειες που αφορούν αυτή την ασφαλιστική κάλυψη, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον σταθμό ενοικίασης από τον οποίο θα παραλάβετε το όχημα σας.

Πλήρης Απαλλαγή Ευθύνης (FDW)

Ο ενοικιαστής επιλέγοντας την ασφάλεια αυτή μειώνει το ποσό της απαλλαγής σε περίπτωση ατυχήματος σε €0 (μηδέν) καταβάλλοντας ημερησίως το ποσό των:
€8,00 για τις κατηγορίες ΑA,BA,B,BB,B1,CA,C,CAD, A1, D, DD, D1, E1, F, F1D
€19,84 για τις κατηγορίες J, J2, J2A, J3A, L, M, MD, M1, M1D

* Σημείωση: Πάντα, μια έγκυρη πιστωτική κάρτα στο όνομα του κύριου οδηγού πρέπει να παρουσιάζεται ως εγγύηση για την εκμίσθωση.

Wheels / Underside and Glass (WUG)

Ο πάροχος του οχήματος παρέχει μια προαιρετική ασφάλεια η οποία καλύπτει ζημιές στους τροχούς, στα λάστιχα, στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου (εαν δεν προκλήθηκε ζημιά εκ προθέσεως ή από αμέλεια του οδηγού) και στους καθρέφτες, καταβάλλοντας ημερησίως το ποσό των €7,38 για όλες τις κατηγορίες.

* Σημείωση: Πάντα, μια έγκυρη πιστωτική κάρτα στο όνομα του κύριου οδηγού πρέπει να παρουσιάζεται ως εγγύηση για την εκμίσθωση.

** Παρακαλώ σημειώστε ότι οι ζημιές στο εσωτερικό του αυτοκινήτου (ταπετσαρία, ταμπλό οργάνων,  r/cd), καθώς και τα κλειδιά, το κάλυμμα των τροχών, οι κεραίες κ.λπ. δεν καλύπτονται από καμία ασφάλιση εκτός αν προκλήθηκαν από ατύχημα. Ως εκ τούτου, παρά τις πρόσθετες ασφάλειες, ο συνεργάτης ενοικίασης αυτοκινήτων μπορεί να παρακρατήσει ποσό έως 200 ευρώ για ζημιές που δεν καλύπτονται από άλλη ασφάλιση.

Εξαιρέσεις για τις CDW, FDW & WUG:

Οι CDW, FDW & WUG δεν είναι ασφάλειες αλλά συμφωνία ανάμεσα του παρόχου του οχήματος και στον μισθωτή
Οι χρεώσεις για οποιαδήποτε από τις ζημιές που αναφέρονται παρακάτω θα επιβαρύνουν απευθείας τον πελάτη ανεξαρτήτως αν έχει αποδεχθεί τις CDW, FDW, WUG με πιο σημαντικές τις:
Κεραία ραδιοφώνου, τασάκια και συρτάρια του οχήματος, ζημιές στις κλειδαριές του οχήματος, απώλεια ή ζημιές στα κλειδιά του οχήματος, υαλοκαθαριστήρες, εσωτερικό του οχήματος, εφεδρικό κλειδί και γρύλλος, τάσια, φωτιστικά σώματα, καπάκι δεξαμενής καυσίμου, ζημιές στις ταπετσαρίες του οχήματος, ζημιές στην οροφή του οχήματος, ζημιές που προκλήθηκαν από σχάρα οροφής ή αποσκευών επί αυτής, ακραία βρωμιά στο εσωτερικό του οχήματος, προσωπικά αντικείμενα μέσα σε ενοικιαζόμενο όχημα, ζημιές που προκλήθηκαν από αμέλεια,ζημιές λόγω λανθασμένου / προβληματικού τύπου καυσίμου, ζημιές σε παιδικά / βρεφικά καθίσματα, απώλεια ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ξεχασμένης ενεργοποιημένης ηλεκτρικής συσκευής ή συσκευών, απώλεια εγγράφων του οχήματος, απώλεια πινακίδων κυκλοφορίας.
Η εταιρεία ενοικίασης του οχήματος, δεν είναι σε οποιαδήποτε περίπτωση υποχρεωμένη να αντικαταστήσει σκασμένο – τρυπημένο ελαστικό η ζημιές σε συσκευές αναπαραγωγής ήχου(ραδιόφωνο, CD/mp3 player, κ.λ.π.).
Το κόστος ρυμούλκησης δεν καλύπτεται από οποιαδήποτε ασφαλιστική κάλυψη.
Ο πάροχος του οχήματος δεν θα επιστρέψει χρήματα για οποιοδήποτε κόστος αφορά χρήση τηλεφώνου, ταξί, ή διαμονή σε ξενοδοχείο.
Ο πάροχος του οχήματος ή η εταρεία ενοικίασης δεν φέρουν καμμία ευθύνη για οποιονδήποτε οδηγεί υπό την επήρεια οινοπνευματωδών ποτών / ναρκωτικών ουσιών, προκαλεί ηθελημένη ζημιά, οδηγεί εκτός δρόμου, οδηγεί χωρίς την απαιτούμενη επιμέλεια και προσοχή ή για ζημιές που οφείλονται σε αμέλεια και σε παράβαση του ΚΟΚ.
Ο πελάτης αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη σε περίπτωση τέτοιων αξιώσεων.
Οποιαδήποτε μη αναφερθείσα ζημιά ή ατύχημα στο όχημα μπορεί να εκληφθεί ως αμέλεια. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη χρέωση του πελάτη.

Ασφάλεια Κλοπής (TP)

Περιλαμβάνεται στο κόστος ενοικίασης, σε περίπτωση κλοπής ή πυρκαγιάς,πρέπει να καλέσετε την αστυνομία και να αναφέρετε το περιστατικό άμεσα, στη συνέχεια να καταθέσετε ένα αντίγραφο της αστυνομικής αναφοράς μαζί με το ενοικιαστήριο συμβόλαιο και τα κλειδιά του οχήματος στην εταιρεία ενοικίασης. Η ασφαλιστική κάλυψη δεν σας απαλάσσει σε περίπτωση μερικής κλοπής ή ζημιών που προκλήθηκαν από απόπειρα κλοπής (ισχύει το ποσό απαλλαγής ευθύνης). Η κάλυψη της Ασφάλισης Κλοπής δεν ισχύει πέραν της συμφωνηθείσας διάρκειας ενοικίασης με την τοπική εταιρεία ενοικίασης. Για περισσότερες λεπτομέρειες που αφορούν αυτή την ασφαλιστική κάλυψη, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον σταθμό ενοικίασης από τον οποίο θα παραλάβετε το όχημα σας.

Επιπλέον ασφαλιστικές καλύψεις

Επιπλέον ασφαλιστικές καλύψεις όπως η SCI (Οικονομικό πακέτο ασφαλειών) ή WUG (Ασφαλιστική κάλυψη κάτω πλευράς του οχήματος και γυάλινων επιφανειών) είναι διαθέσιμες προς αγορά από τον πελάτη.

Τιμολόγηση

Ο πελάτης αποδέχεται τις ηλεκτρονικές αποδείξεις που θα εκδοθούν για το ποσό της προκαταβολής για την κράτηση που πραγματοποιεί  στα στοιχεία που δίνει στην φόρμα της κράτησης. Επίσης επιβεβαιώνει τσεκάροντας την επιλογή “αποδέχομαι” ότι κατάλαβε ότι τα παραστατικά θα σταλούν σε αυτόν στο e-mail που έχει δηλώσει – είτε μέσω e-mail είτε μέσω διαδικασίας μεταφόρτωσης (download) μόνον. Το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί τοπικά στον τοπικό συνεργάτη ενοικίασης αυτοκινήτων και τα αντίστοιχα παραστατικά για το υπόλοιπο ποσό θα εκδοθούν από αυτό το τοπικό γραφείο.

 Πολιτική Ακυρώσεων – Δικαίωμα υπαναχώρησης 

Αν ακυρώσετε έως 24 ώρες πριν την προγραμματισμένη παραλαβή του οχήματος δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση.

Επιστροφή υπηρεσιών
Δικαίωμα υπαναχώρησης από τις εξ αποστάσεως συμβάσεις βάσει του Ν. 2251/1994 (όπως τροποποιήθηκε από την Κ.Υ.Α. Ζ1-891/2013)

Ο Πελάτης μπορεί να επιστρέψει εύκολα τις υπηρεσίες  που έχει αγοράσει από το ηλεκτρονικό κατάστημα επειδή απλά άλλαξε γνώμη, εντός δεκατεσσάρων (14) ημερών από την παραλαβή τους. Ειδικότερα, ο Πελάτης έχει το ανωτέρω δικαίωμα να επιστρέψει την υπηρεσία που έχει αγοράσει από το ηλεκτρονικό κατάστημα χωρίς να αναφέρει τους λόγους, υπό τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις:

(α) Εντός προθεσμίας δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία σύναψης της σύμβασης παροχής υπηρεσιών (όταν πρόκειται για υπηρεσίες) ή από την παράδοση (όταν πρόκειται για προϊόντα) ή την παραλαβή του (όταν ο Πελάτης έχει επιλέξει «παραλαβή από το κατάστημα») και σε περίπτωση πολλών αγαθών παραγγελθέντων από τον Πελάτη με μια παραγγελία και παραδιδόμενων χωριστά από τον χρόνο παραλαβής και του τελευταίου, ο Πελάτης δικαιούται να υπαναχωρήσει από την πώληση (εφεξής «Υπαναχώρηση»).
(β) Η υπαναχώρηση αυτή είναι αναιτιολόγητη. Επιπλέον, για να γίνει δεκτή επιστροφή του προϊόντος θα πρέπει να επιδεικνύεται το πρωτότυπο παραστατικό αγοράς (απόδειξη λιανικής, τιμολόγιο) από το πρόσωπο που αρχικά αγόρασε το προϊόν και του οποίου τα στοιχεία αποτυπώνονται στο παραστατικό αγοράς.
(γ) Η επιστροφή του είδους / υπηρεσίας γίνεται δεκτή, μόνον εφόσον προηγουμένως ο Πελάτης έχει εξοφλήσει κάθε ποσό που επιβαρύνθηκε η ΕΤΑΙΡΕΙΑ για την αποστολή του προϊόντος σε αυτόν και τα έξοδα αποστολής για την επιστροφή του.
(δ) Η δήλωση υπαναχώρησης ασκείται εγγράφως με τη συμπλήρωση της σχετικής φόρμας και αποστολή της α) είτε στη ταχυδρομική διεύθυνση της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ β) στην ηλεκτρονική διεύθυνση του  καταστήματος
Οποιαδήποτε επιστροφή χρημάτων υπόκειται στις νόμιμες επιβαρύνσεις – ενδεικτικά αναφερόμενα έξοδα / προμήθειες τραπεζών κτλ.  Σε οποιαδήποτε τέτοια περίπτωση παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο reservations@rentacar.net.gr αναφέροντας τον αριθμό κράτησης και τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Οι παραπάνω όροι αφορούν την ενοικίαση μεταφορικών μέσων και αποτελούν συνέχεια των όρων που διέπουν την χρήση της ιστοσελίδας TasteDriver.com.
Οι Όροι και Προϋποθέσεις καθώς και οι Τιμές μπορεί να μεταβληθούν χωρίς προγενέστερη ειδοποίηση.

Αρχικοί όροι ιστοσελίδας.

 Τηλ. επικοινωνίας: 0030 – 2311-244 755