Παρουσίαση του βιβλίου της δημοσιογράφου Σίσσυ Νίκα στην Food Expo

Parousiasi_vivliou_Sissy_Nika_1

H  Σίσσυ Νίκα στην Food Expo

Η δημοσιογράφος του Έμβολου Σίσσυ Νίκα παρουσιάσε το βιβλίο της “Γαστρονομικός Χάρτης Εύβοιας και Σκύρου” στα εγκαίνεια της Food Expo, της μεγαλύτερης έκθεσης γαστρονομίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

eksofyllo_Gastronomikos_xartis_Evias_k_Skyrou

Η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ.Βούλα Αγιοστρατίτη, είχε την ιδέα της έκδοσης του βιβλίου, μετά τον διαγωνισμό μαγειρικής για το “Ευβοικό Πιάτο” που διοργανώθηκε πριν 3 χρόνια. Η έκδοση του βιβλίου θα βοηθήσει την προσπάθεια εξωστρέφειας της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, για την αναδείξη των προιόντων της Εύβοιας και την προβολή του πλούσιου γαστρονομικού πολιτισμού της διεκδικώντας την θέση που τους αξίζει.

Το εντυπωσιακό επιστημονικό πόνημα της Σίσσυς Νίκα, που εκδόθηκε από το Επιμελητήριο Εύβοιας, είναι 258 σελίδων, με 100 αυθεντικές γευστικές δημιουργίες και 580 φωτογραφίες. Η έκδοση είναι σε 2 γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά. Η εξαιρετική μετάφραση είναι της κ.Ελένης Χαλκουτσάκη. Το βιβλίο διατίθεται δωρεάν από το Επιμελητήριο της Εύβοιας.

Parousiasi_vivliou_Sissy_Nika_3Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε από την Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ.Βούλα Αγιοστρατίτη, τον Αντιπρόεδρο κ.Γιάννη Σταθόπουλο, τη Πρόεδρο του Εμπορικού Τμήματος κ. Σοφία Κόλλια-Βότση, την κ.Σόνια Ντασίου, Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καρύστου.

Την παρουσίαση παρακολούθησαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ.Κώστας Μπακογιάννης, ο Υφυπουργός Υποδομών και Συγκοινωνιών κ.Νίκος Μαυραγάνης, μια δυνατή αντιπροσωπεία φορέων από την Εύβοια και την Στερεά Ελλάδα καθώς επίσης και Πρόεδροι Επιμελητηρίων από διάφορες περιοχές, ξενοδόχοι, παραγωγοί, δημοσιογράφοι και ο Πατέρας Επιφάνιος, από τον Μυλοπόταμο του Αγίου Όρους.

Parousiasi_vivliou_Sissy_Nika_7

Ακολούθησε μαγειρική επίδειξη με προιόντα και συνταγές από την Στερεά Ελλάδα και ιδιαίτερα την Εύβοια.

Προσκεκλημένοι ήταν Περιφερειάρχες, Πρόεδροι και μέλη Επιμελητηρίων, παραγωγοί, δημοσιογράφοι.

Μετά την παρουσίαση η Σίσσυ  μας είπε: «Ελπίζω η ανάγνωση του βιβλίου να είναι συναρπαστική και ταξιδιάρικη όπως ήταν για μένα η συγγραφή και φωτογράφηση αυτού του πονήματος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Επιμελητήριο Εύβοιας, την υπερδραστήρια Πρόεδρο κ.Βούλα Αγιοστρατίτη, την Ένωση Ξενοδόχων Εύβοιας για την όλη συμπαράσταση τους κατοίκους, τους παραγωγούς, τους επαγγελματίες  που κατέθεσαν την δική τους μαγειρική ιστορία, τις μνήμες τους, τις παραδόσεις, την τεχνογνωσία, την γνώση και πάνω από όλα την αγάπη τους στον τόπο και την πίστη τους ότι η Εύβοια και η Σκύρος έχει όλα τα δεδομένα για μια ποιοτική ανάπτυξη της γαστρονομία και του τουρισμού. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου κ.Ερρίκο Συνοδινό, την μεταφράστρια Ελενα Χαλκουτσάκη.

Parousiasi_vivliou_Sissy_Nika_6.jpg

Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πέτρο Κεφαλά, τον μεγάλο μου δάσκαλο, που στέκεται πάντα δίπλα μου, την οικογένεια του Έμβολου και βέβαια τον αδελφό μου και την οικογένειά του. Πάντως η διαπίστωση ότι η γαστρονομία και τα προιόντα της Εύβοιας είναι αποδεκτά με ενθουσιασμό και έκπληξη στο εξωτερικό μας δίνει φτερά…»

Parousiasi_vivliou_Sissy_Nika_8

 

Parousiasi_vivliou_Sissy_Nika_5

 

Αφήστε μια απάντηση