Αρνάκι λεμονάτο με ρύζι της Γιακουμίνας

  • Προβολές
    45

Αρνάκι λεμονάτο με ρύζι της Γιακουμίνας
Σιγομαγειρεμένο όπως παλιά…

Η Νάξος είναι από τα πιο όμορφα νησιά του Αιγαίου. Η ιστορία του μεγάλη και η παρουσία από την προιστορική ακόμα εποχή. Η Πορτάρα στέκει αγέρωχη στα Παλάτια, η Χώρα κουκλίστικη με το Κάστρο, αλλά και τα χωριά πανέμορφα το Χαλκί, το Φιλώτι, η Απείρανθος, η Κωμιακή και η Κόρωνος. Οι παραλίες υπέροχες και τα νερά πεντακάθαρα και το χρώμα τους όλη η παλέτα του μπλε και του πράσινου.

Οι παραλίες της Νάξου

Η γαστρονομία περίφημη. Η Νάξος είναι ένα νησί που τα έχει όλα. Κτηνοτροφία και αστεράτα τυριά, πατάτες ΠΓΕ, λικέρ κίτρου ΠΟΠ, ψάρια που «μιλάνε» και κατσικάκια και αρνάκια που φθάνουν μέχρι τη θάλασσα, «γλείφοντας» τους βράχους. Στη Γαλλία τα ονοματίζουν «αρνάκια της θάλασσας» και είναι περίφημα για την νοστιμιά τους. Τα λαχανικά είναι από τα μποστανάκια τους και βέβαια η κουζίνα τους είναι εξαιρετική.

Μια μαγείρισσα αυθεντική είναι η Γιακουμίνα, η μητέρα του φίλου μου Δημήτρη Καρούση και νοιώθω τυχερή που πολλές φορές έχω δοκιμάσει την κουζίνα της. Όλα φτιαγμένα με αγάπη περισσή, για όλους τους φίλους και τους γνωστούς, η προσωποποίηση της καλοσύνης και της φιλοξενίας.

Την τελευταία φορά μου έφτιαξε αρνάκι λεμονάτο με ρύζι και λαχανικά, που της έφερε φίλης της από το μποστανάκι της.
Ευχαριστώ Γιακουμίνα.

Το Φιλώτι

Αρνάκι λεμονάτο με ρύζι της Γιακουμίνας
Από την Γιακουμίνα Καρούση, δεινή μαγείρισσα της Νάξου

    Αφήστε μια κριτική