Γλυκό τριαντάφυλλο (Μαγιάτικο)

roses
  • Προβολές
    12
FOTN1ok1
Από την Φωτεινή Κασσαβέτη

Γλυκό τριαντάφυλλο (Μαγιάτικο) – Φτιάξτε το με τα χεράκια σας

Ο Μάιος  είναι από τους ομορφότερους μήνες του χρόνου. Η φύση έχει τον οίστρο της και είναι γεμάτη  από πράσινο και άνθη.  Όλους  μας γαληνεύει και μας εξυψώνει. Είναι η εποχή που ανθίζουν οι εκατοντάφυλλες τριανταφυλλιές,  οι κατά πολλούς μαγιάτικες.

Τις βλέπω στο κτήμα να στέκονται ροζανθισμένες και με πιάνει μια ασύστολη επιθυμία να τις μυρίσω, ειδικά το πρωί που δεν έχουν απελευθερώσει ακόμα τα αιθέρια έλαιά τους. Μεθυστικό έως σαγηνευτικό το πρωινό άρωμά τους ξυπνάει τις αισθήσεις και νοερά με ταξιδεύουν σε παραδείσιους κόσμους.

triantafilo-2

Τυχεροί όσοι έχουν ακόμα τριανταφυλλιές εκατοντάφυλλες  στην αυλή τους, στον κήπο τους ή στον φράχτη τους. Εκτός από την ομορφιά και το μεθυστικό τους άρωμα οι εκατοντάφυλες τριανταφυλλιές μας δίνουν ένα από τα καλύτερα αλλά σπάνια γλυκά του κουταλιού. Είναι η κατάλληλη εποχή να κάνουμε γλυκό τριαντάφυλλο και γι  αυτό θα σας παρουσιάσω βήμα – βήμα μια εξαιρετική συνταγή του Πέτρου Κεφαλά. Προχωράμε λοιπόν…

triantafilo-3

Έχω δοκιμάσει αυτό το γλυκό και ομολογώ όμοιό του δεν υπάρχει. Ανεπανάληπτο φυσικό άρωμα τριαντάφυλλου και πρωτόγνωρη γεύση. Εξάλλου είναι γνωστό ότι από την rosa damascena παράγεται το περίφημο ροδέλαιο (Rose Absolute). Βέβαια ο Πέτρος Κεφαλάς διαθέτει δικές του τριανταφυλλιές εκατοντάφυλλες και rosa damascena. Εμείς όμως που δεν μπορούμε να βρούμε την τριανταφυλλιά την δαμασκηνή ή και αγνό απόσταγμα ροδόνερου, θα κάνουμε μια πιο απλή συνταγή που δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα.

triantafilo4-5jpg

Η συνταγή έχει δημοσιευθεί από το Emvolos.gr

    Αφήστε μια κριτική