Κιουνεφέ πολίτικο

  • Προβολές
    19

Κιουνεφέ πολίτικο

Το εμβληματικό γλυκάκι της Πόλης

Κάθε φορά που πηγαίνω στην Κωνσταντινούπολη θα δοκιμάσω κιουνεφέ με τους φίλους «παίζουμε» ένα παιχνίδι ανακαλύπτοντας της Πόλης τα καλύτερα. Έτσι γίνεται ψηφοφορία και βγαίνει το καλύτερο που κοινοποιείται σε όλους τους φίλους. Την τελευταία φορά πήγα στο απίθανο ζαχαροπλαστείο λουκουματζίδικο που βρίσκεται στο Tαξιμ, το Hakkizade Hafiz Mustafa, που στέκει εκεί από το 1864. Οι μπακλαβάδες με φιστίκι, τα λουκούμια 20 διαφορετικών ειδών, το γλυκό κάστανο και το κιουνεφέ από τα καλύτερα. Τα γαλατένια γλυκά του με άφησαν αδιάφορη. Αξίζει από εκεί να πάρετε και τα δωράκια σας για την Ελλάδα.

Το κιουνεφέ έχει πολλά μυστικά καταρχήν για την παρασκευή του χρησιμοποιείται το τυρί dil peyniri, που είναι σε κορδόνια, και έχει χαρακτηριστική γεύση. Στην Ελλάδα θα το βρείτε μόνο σε delicatessen με προϊόντα από την Πόλη. Επίσης το βούτυρο που χρησιμοποιείται είναι βουβαλίσιο, θα το βρείτε εύκολα ακόμα και στα super market. Το τυρί μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με μοσταρέλα, ανθότυρο, κασέρι Μυτιλήνης που είναι πιο κοντά στη γεύση. Το κιουνεφέ σερβίρεται καυτό σε σαγανάκι.

Επίσης μπορούμε να κάνουμε περισσότερα ταψάκια και να τα φυλάξουμε σκεπασμένα στην κατάψυξη οπότε τα ψήνουμε στο φούρνο και τα σιροπιάζουμε και είναι έτοιμα σαν να τα φτιάξαμε εκείνη την ώρα.

Εμείς ζητήσαμε τη συνταγή για εσάς … έτσι να χαρείτε το αυθεντικό κιουνεφέ…

 

 Κιουνεφέ πολίτικο

    Αφήστε μια κριτική