Κοτόπουλο ψητό με μπύρα και super sauce

  • Προβολές
    52

Κοτόπουλο ψητό με μπύρα και super sauce

 Ένα φαγητό υψηλής διατροφικής αξίας

Μια γευστική δημιουργία πολύ νόστιμη και παράλληλα υψηλής διατροφικής αξίας, αφού συνδυάζουμε το κοτόπουλο με μαρουλοσαλάτα. Το κοτόπουλο είναι πολύ πλούσιο σε πρωτεϊνη, σε βιταμίνη Β και σίδηρο. Μας «φορτώνει» με πολύ λίγες θερμίδες, μόλις 165 τα 100 γρ. κοτόπουλου, χωρίς την πέτσα.

Η Έφη μας ετοίμασε την παλιά γερμανική συνταγή με την μπύρα, αλλά το συνόδευσε με μια απίθανη σάλτσα, τόσο δροσερή και αρωματική που έβαλε μέσα μυκονιάτικο μάραθο. Εσείς αν δεν βρείτε μάραθο στο μανάβη τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άνηθο. Επειδή καιρός είναι να προσέξουμε και λίγο περισσότερο τη διατροφή μας δεν το συνδυάσαμε με πατάτες αλλά με μια πλούσια μαρουλοσαλάτα. Εσείς βέβαια μπορείτε να βάλετε και πατάτες που είναι εξίσου νόστιμες, αφού θα ψηθούν στη σάλτσα του κοτόπουλου με μπύρα.

Το μαρούλι είναι ένα πολύτιμο λαχανικό, πολύ χαμηλής θερμιδικής αξίας, άρα ενδείκνυται για μια προσεγμένη διατροφή. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι το εκτιμούσαν ιδιαίτερα, για τις θεραπευτικές του ιδιότητες από τον 5ο π.Χ αιώνα. Στην Κίνα από παλιά, θεωρείται ότι φέρνει καλή τύχη και σερβίρεται οπωσδήποτε στα γενέθλια και τις γιορτές.

Η διατροφική αξία του μαρουλιού είναι σημαντική αφού είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών Α, C, Ε, Κ. Το μαρούλι είναι πολύ καλή πηγή φυτικών ινών και καλή πηγή καλίου, μαγγανίου, χρωμίου. Είναι πολύ χαμηλής θερμιδικής αξίας  άρα ενδείκνυται για μια προσεγμένη διατροφή. Σημαντικό πλεονέκτημα είναι η πλούσια περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C με ταυτόχρονη παρουσία του β-καροτενίου το καθιστά ζωτικής σημασίας λαχανικό για τον μεταβολισμό της χοληστερόλης και έτσι αποφεύγεται η δημιουργία αθηρωματικών πλακών.

Έτσι η Έφη μας ετοίμασε για σήμερα κοτόπουλο με το δικό της μοναδικό τρόπο. Το έχω δοκιμάσει και ήταν υπέροχο.

Η συνταγή δική σας.

 

Κοτόπουλο ψητό με μπύρα και super sauce

 Aπό την Έφη Μαρκοζάνες, Μύκονος

    Αφήστε μια κριτική