Κρέμα Σοκολάτας από το Saray

  • Προβολές
    11

Κρέμα Σοκολάτας από το Saray

Mια γλυκιά νοσταλγική ιστορία…

 

Η Κωνσταντινούπολη είναι ο αγαπημένος μου προορισμός. Μόλις 1 ώρα αεροπορικά από την Αθήνα και βρίσκεσαι σε άλλο κόσμο… με χρώματα και αρώματα ανατολής. Νοσταλγικές αναμνήσεις, τόποι που μιλάει η ιστορία, γνώριμοι, μυστηριακοί και ομορφιά σε δόσεις χορταστικές. Η γαστρονομία και η παράδοση είναι ένα κεφάλαιο που δεν εξαντλείται… Τα γλυκά της είναι ονειρικά ειδικά τα γαλατένια. Τρία είναι τα αγαπημένα μου ζαχαροπλαστεία το Sutis, στα Ταξίμ, το Saray και το Mado.

Την τελευταία φορά που πήγα πέρσι δοκίμασα την κρέμα σοκολάτα και πολύ μου άρεσε… μου έδωσαν την συνταγή ευχαρίστως και σας την παρουσιάζω.

Θα πρέπει να σας πω ότι τα ζαχαροπλαστεία-εστιατόρια που σας ανέφερα, έχουν τις δικές τους φάρμες για το γάλα, τα δικά τους ζώα, τα δικά τους μποστάνια για να ελέγχουν την άριστη πρώτη ύλη.

Το γάλα καθημερινά μετά την αρμεγή, παστεριώνεται και παραδίδεται στα εργαστήρια των ζαχαροπλαστείων. Το Saray έχει αυτή την στιγμή μαζί με την οικογένεια Yörük, την μεγαλύτερη φάρμα βουβαλιών στην Τουρκία και όπως μου είπαν το γευστικό ταξίδι για εκείνους και τους πελάτες τους από το 1935, ξεκινά από το γαλακτοκομείο και έρχεται στο τραπέζι τους.

Η υψηλή ποιότητα των υλικών διακρίνεται από την πρώτη κουταλιά. Το service άψογο και το ψυγείο εκθετήριο για να διαλέξεις το γλυκό που επιθυμείς, σκέτος πειρασμός.

Το καζάν ντιπί, το προφιτερόλ, οι κρέμες, το καϊμάκι και τα παγωτά δεν παίζονται… Μου άρεσαν πάντως και οι σαλάτες τους και κάποιες φορές πήγα για πρωινό που ήταν ιδιαίτερα ανεβαστικό, φρέσκα αυγουλάκια δίκροκα, ολόδροσες σαλάτες…

22 ζαχαροπλαστεία Saray θα βρείτε σε διάφορα μέρη της Πόλης, 9 εκατομμύρια επισκέπτες απόλαυσαν τις γεύσεις τους πέρσι, έχουν 1400 εργαζόμενους και πούλησαν σε ένα χρόνο 20 εκατομμύρια προϊόντα.

Αυτά για να καταλάβετε το μέγεθος της γλυκιάς ιστορίας Saray, που ξεκίνησε από το 1935 και συνεχίζει να μας γοητεύει μέχρι σήμερα…

Kρέμα Σοκολάτας

Από το περίφημο Saray, Kωσταντινούπολη

    Αφήστε μια κριτική