Μαρμελάδα λεμονιού χάρμα

μαρμελάδα,λεμονιού,
  • Προβολές
    166

Μαρμελάδα λεμονιού χάρμα

H μυστική συνταγή …150 ετών

 

Aν βρεθείτε στην Κάρυστο είναι must η επίσκεψη στο ιστορικό Κτήμα Μοντοφώλι, που είναι καταγεγραμμένος αρχαιολογικός χώρος. Εντυπωσιακή η σκάλα με τα 157 πέτρινα σκαλοπάτια υπολείμματα παλαιών κτισμάτων. Ο πιστοποιημένος αμπελώνας, 16 στρεμμάτων είναι βιολογικής καλλιέργειας. Το περίφημο γλυκό κρασί «Κτήμα Μοντοφώλι», παράγεται όπως ακριβώς γινόταν στην αρχαιότητα.

κρασί, ποικιλίες

Οι ποικιλίες είναι νησιώτικες:

κόκκινο Λιάτικο από την Κρήτη, λευκή ποικιλία Αθήρι από την Ρόδο και Ασύρτικο και Αηδάνι από την Σαντορίνη. Το μικροκλίμα της Καρύστου με τους δυνατούς Αυγουστιάτικους ανέμους που αποφυλλώνουν τα αμπέλια και έτσι τα σταφύλια εκτίθενται στον ήλιο με αποτέλεσμα το σταφύλι να «λιάζεται» πάνω στο αμπέλι και έτσι να δίνει ιδιαίτερο χρώμα και άρωμα στο κρασί.

Ο κήπος εσπεριδοειδών του κτήματος «χαρίζει» τα περίφημα λεμόνι και τα πορτοκάλια που μετουσιώνονται σε αριστουργηματικές μαρμελάδες από τους ιδιοκτήτες του κτήματος.

Η συνταγή μυστικό επτασφράγιστο που η αγαπημένη μου φίλη Δανάη Καρακώστα, μοιράζεται μαζί μας.

Κάθε φορά που πηγαίνω στο Κτήμα μαζί με το ονειρικό κρασί τους δοκιμάζω και την σοκολάτα και οπωσδήποτε μαρμελάδα λεμόνι ή πορτοκάλι.

Η συνταγή προέρχεται από το βιβλίο:

“Γαστρονομικός Χάρτης της Εύβοιας και της Σκύρου” Έκδοση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

 

Μαρμελάδα λεμονιού χάρμα

Από την Δανάη Καρακώστα, Κτήμα Μοντοφώλι, Κάρυστος

μαρμελάδα,λεμονιού,

 

    Αφήστε μια κριτική