Μπάμιες με ντομάτα

  • Προβολές
    44

Μπάμιες με ντομάτα

Νόστιμες και υγιεινές

Οι μπάμιες είναι αλήθεια δεν αρέσουν σε όλους όμως είναι από τα νόστιμα λαχανικά υψηλής διατροφικής αξίας. Περιέχουν Βιταμίνη C που είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό και βοηθά το καρδιαγγειακό σύστημα, επίσης περιέχουν βιταμίνες Β6, Κ, Α, φυλικό οξύ, μαγγάνιο, μαγνήσιο. Είναι από τα λαχανικά που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και στη συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Άρα είναι από τα λαχανικά που πρέπει να υιοθετήσουμε στη διατροφή μας.

Οι μπάμιες όταν συνδυάζονται με ντομάτα τότε ενισχύεται η απορρόφηση του σιδήρου περαιτέρω.

Είναι από τα λαχανικά που ωριμάζουν την καρδιά του καλοκαιριού. Η καλλιέργειά τους είναι απαιτητική και η συγκομιδή τους δύσκολη, επειδή είναι αλλεργιογόνες οι τριχίτσες που βρίσκονται στα φύλλα αλλά και στον ίδιο τον καρπό. Πρέπει να συλλέγονται όταν είναι μικρές γιατί αν τις αφήσουμε να μεγαλώσουν γίνονται ξυλώδεις.

Το άνθος της μπάμιας είναι το ωραιότερο άνθος των λαχανικών.

Η φίλη μου η Μαρίνα στο πανέμορφο Διχώρι των Βαρδουσίων, έχει τους δικούς της μπαξέδες με ντομάτες και οι μπάμιες της γίνονται απίθανες.

Κάποιες φορές τις συνδυάζει με κοτόπουλο και είναι ένα πολύ νόστιμο φαγητό.

Τώρα που είναι ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα την Ελλάδα αν βρεθείτε στη Φωκίδα, ανεβείτε μέχρι το Διχώρι και θα ενθουσιαστείτε. Βουνά αγέρωχα, λίμνες, καταρρακτάκια, πέτρινα περάσματα και αυθεντική ομορφιά. Το σίγουρο είναι ότι θα συναντήσετε αγριμάκια του δάσους, ζαρκαδια, ελάφια, αλεπουδίτσες οπότε να έχετε έτοιμες τις φωτογραφικές σας.

Μπάμιες με ντομάτα  

Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου, το Μαγαζί του Χωριού, Διχώρι Βαρδούσια

 

    Αφήστε μια κριτική