Πέννες Νόρμα ή Pasta alla Norma

penes-norma
  • Προβολές
    9

Πέννες Νόρμα ή Pasta alla Norma

Απίστευτη γεύση στο τραπέζι σας!

 

Το πιάτο που ψηφίστηκε το 2013, σαν το πιο αντιπροσωπευτικό της  Ιταλικής γαστρονομίας. Μια αυθεντική σιτσιλιάνικη παραδοσιακή γεύση.

‘Ενα πιάτο με χαρακτήρα, όπως λένε οι Ιταλοί. Το όνομά της δεν είναι τυχαίο αφού προέρχεται από την ομώνυμη όπερα του  Vincenzo Bellini. Ο Nino Martoglio (1870-1921), γνωστός  θεατρικός συγγραφέας με καταγωγή από την Catania, στην θέα του πιάτου και απολαμβάνοντας την γεύση του αναφώνησε με στεντορία φωνή « αυτή είναι μια αληθινή Norma» , αφού το παιχνίδισμα αισθήσεων που δημιουργείται από το πιάτο μοιάζει με αυτό της Νorma, του αριστούργηματος του Bellini.

Πέρα όμως από την ιστορία που το ακολουθεί είναι ένα πιάτο που μου αρέσει  πολύ. Η  αγαπημένη μου φίλη Βάσω, γιατρός με σπουδές στην Ιταλία, το παρουσίασε με τρόπο αυθεντικό. Ο σύζυγός της, Κώστας Γιαννόπουλος μας σερβίρισε ένα Chianti απίθανο και είχε και την ευθύνη… της μουσικής επιμέλειας της βραδιάς με ιταλικά τραγούδια…

΄Ενα γευστικό ταξίδι στην Ιταλία με την ανάλογη ατμόσφαιρα, που μόνο η Βασούλα δημιουργεί στο «άψε σβήσε» … Ένα πιάτο ζυμαρικά, μια σαλάτα, λίγο κρασί και πολύ αγάπη…Μήπως πρέπει να το ακολουθήσετε και εσείς… δημιουργώντας προυποθέσεις για να μοιράζεστε όμορφες στιγμές με τους φίλους σας και με ελάχιστο κόστος.

 

Πέννες Νόρμα ή Pasta alla Norma

penes-norma

    Αφήστε μια κριτική