Προζυμένια Βασιλόπιτα Ανδριώτικη

  • Προβολές
    51

Προζυμένια Βασιλόπιτα Ανδριώτικη

Αυθεντική γεύση … για την «πρώτη του χρόνου»

Η Άνδρος είναι από τα πολύ όμορφα και αγαπημένα μου νησιά. Η αλήθεια είναι ότι έχω δουλέψει αρκετά για την προώθηση του νησιού, αφού το ξενοδοχείο Παράδεισος, ανήκει στον όμιλο Μαντζαβελάκη, που εργαζόμουν για 15 χρόνια και έχω μόνον εξαιρετικές αναμνήσεις. Έτσι το νησί και τους ανθρώπους τους γνωρίζω πολύ καλά.

Ο καλύτερος ζαχαροπλάστης μακράν… είναι ο Βαγγέλης Λυγίζος, μακάρι να άνοιγε ένα ζαχαροπλαστείο στην Αθήνα… να το έχουμε κοντά μας. Τα γλυκά του είναι άξια να αγαπηθούν και η πρώτη ύλη εξαιρετική. Τα καλοκαίρια, τα γλυκά του εξαντλούνται από νωρίς το πρωί, πρώτο μέλημα λοιπόν των Ανδρείων, που φθάνουν στη Χώρα από το Λονδίνο, συνήθως αφού η Άνδρος είναι το νησί των εφοπλιστών, συναγωνιζόμενο τη Χίο. Το χειμώνα ο Βαγγέλης στέλνει ακόμα και στο Λονδίνο τα ονειρικά γλυκά του. Το millefeuilles του είναι το καλύτερο που έχω δοκιμάσει, το αναζητούσα επίμονα μόλις ξυπνούσα, αφού μέχρι τις 11 το πρωί εξαντλείται…

Ο Βαγγέλης είναι εξαιρετικός τεχνίτης και άνθρωπος ευγενέστατος πάντα με το χαμόγελο. Γλυκά του έχω παρουσιάσει πολλές φορές σε αφιερώματα που έχω κάνει στην Άνδρο. Η βασιλόπιτα του είναι εξαιρετική, την δοκίμασα μου άρεσε και ζήτησα τη συνταγή για τους φίλους του emvolos.gr.

Τη βασιλόπιτα μπορούμε να την διακοσμήσουμε και με μικρά στολίδια που κυκλοφορούν στο εμπόριο και να την τυλίξουμε επίσης με κορδέλες. Μόνον μην ξεχάσετε να βάλετε τη λίρα αφού κρυώσει η βασιλόπιτα.

 

Προζυμένια Βασιλόπιτα Ανδριώτικη

Από τον περίφημο ζαχαροπλάστη Βαγγέλη Λυγίζο, Χώρα Άνδρου

    Αφήστε μια κριτική