Ριζοσαλάτα «μπαμπάτσικη»

  • Προβολές
    199

Ριζοσαλάτα «μπαμπάτσικη»

Μια σαλάτα με θρεπτική αξία

Το ρύζι έχει σημαντική παρουσία στις κουζίνες όλου του κόσμου. Στην ελληνική κουζίνα αποτελεί κύριο συστατικό σε αγαπημένα πιάτα, όπως τα γεμιστά, το σπανακόριζο, τα ντολμαδάκια και τόσα άλλα. Το ρύζι είναι τροφή με ιδιαίτερη θρεπτική αξία αφού είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, εκτός της Β12.  Περιέχει ακόμα κάλιο, μαγνήσιο, φωσφόρο και σίδηρο. Σημαντικό πλεονέκτημα του ρυζιού είναι ότι είναι ελεύθερο από γλουτένη, τη βασική πρωτεΐνη των δημητριακών. Για αυτό το λόγο μπορεί να καταναλωθεί από άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη, τη γνωστή κοιλιοκάκη. Το ρύζι είναι από τα βασικά στοιχεία της διατροφής των χορτοφάγων.

Στη σαλάτα αυτή συνδυάζουμε το ρύζι με λαχανικά και ψαρικά οπότε ενισχύεται η ποικιλία αμινοξέων και θρεπτικών συστατικών.

Στην Τήνο συνηθίζουν να την σερβίρουν, κατά την διάρκεια των περιόδων νηστείας και πολύ μου άρεσε που την δοκίμασα στην Καρδιανή, από τον αγαπημένο μου φίλο Γιάννη Βιδάλη.

Βέβαια εσείς μπορείτε να την φτιάξετε ακόμα πιο ευφάνταστη με την δική σας υπογραφή, προσθέτοντας και άλλα υλικά από ντοματάκια και χταπόδι μέχρι λουκάνικα και προσούτο, αν θέλουμε να δώσουμε την εκδοχή της με κρέας.

Η επιλογή δική σας για να κάνετε την πιο ευφάνταστη σαλάτα.

Ριζοσαλάτα «μπαμπάτσικη»

Από τον Γιάννη Βιδάλη, ξενοδόχο του Vicentzo Hotel, Χώρα Τήνου

    Αφήστε μια κριτική