Ρολό χοιρινό γεμιστό με βερίκοκα και δαμάσκηνα – Ρύζι αρωματικό με κουρκουμά

rolo_xoirino_ruzi_kourkouma
  • Προβολές
    53

Ρολό χοιρινό γεμιστό με βερίκοκα και δαμάσκηνα –

Ρύζι αρωματικό με κουρκουμά

Δύο συνταγές με γεύση και άρωμα εξωτικό

Διπλή νοστιμιά για σήμερα πασπαλισμένη με άρωμα γιορτινό.  Γιατί κάθε μέρα πρέπει να είναι ημέρα γιορτής για την οικογένεια. Μαγειρεύοντας δείχνουμε την αγάπη μας για τους δικούς μας και τους φίλους μας μόνο τότε το φαγητό θα έχει νοστιμιά περισσή.

Πάντα μου άρεσε να ετοιμάζω για τους φίλους μου ρολό χοιρινό ή κοτόπουλο με βερίκοκα και δαμάσκηνα. Τα συνόδευα πάντα με πατάτες τηγανιτές λουσμένες με την αρωματική σάλτσα.

Χρησιμοποιώντας διάφορες συνταγές πολύπλοκες μου έπαιρνε χρόνο. Ο Σπύρος μου ετοίμασε ένα νόστιμο ρολό με βερίκοκα αποξηραμένα και δαμάσκηνα και επειδή μου αρέσουν πολύ οι εξωτικές γεύσεις έβαλα και κόκκους ροζ πιπεριού με αμύγδαλα στη σάλτσα.

Σήμερα ο Σπύρος ετοίμασε ένα αρωματικό και πολύ θρεπτικό ρύζι με κουρκουμά, με ιδιαίτερη διατροφική αξία και συνόδευσε το ρολό. Επειδή όμως οι πατάτες αμαρτία… αρέσουν στα παιδιά έκανα μια παρέκκλιση αυτή τη φορά…

Εσείς μπορείτε να ετοιμάσετε το ρολό ανάλογα με τις προτιμήσεις σας δηλαδή να χρησιμοποιήσετε μόνο βερίκοκα ή μόνο δαμάσκηνα ή ακόμα ανανά αποξηραμένο και το χειμώνα κάστανο και δαμάσκηνο.  Μπορείτε να «σβήσετε» το χοιρινό με γλυκό κρασί ή μαυροδάφνη αλλά το χρώμα θα γίνει πιο σκούρο. Στη σάλτσα μπορείτε να προσθέσετε κουκουνάρι, αμύγδαλο ή ότι σας αρέσει.

Αντίστοιχα μπορείτε να αντικαταστήσετε το χοιρινό με κοτόπουλο ή μοσχάρι απλά θα διαφέρει λίγο ο χρόνος ψησίματος ανάλογα με το κρέας.

Η συνταγή θα σας εντυπωσιάσει.

rolo_xoirino_ruzi_kourkouma

Ρολό Χοιρινό γεμιστό με βερίκοκα και δαμάσκηνα

 Από το Σπύρο Νάκο executive chef του Delliniko, Αθήνα

    Αφήστε μια κριτική