Ρυζόγαλο πολίτικο φουρνιστό

  • Προβολές
    19

Ρυζόγαλο πολίτικο φουρνιστό

Γεύση ξεχωριστή

Η Κωνσταντινούπολη φημίζεται εκτός από τους μπακλαβάδες και με τα γαλατένια γλυκά της, τις αέρινες αρωματικές κρέμες της, το καζάν ντιπί, το μαλεμπί αλλά και το φουρνιστό ρυζόγαλο.

Η ιδιαίτερα στην γεύση προέρχεται από το γάλα που είναι εκλεκτό και πλούσιο, τις περισσότερες φορές βουβαλινό, από φάρμες βουβαλιών που εκτρέφουν τα μεγάλα ζαχαροπλαστεία της Πόλης όπως το Saray και άλλα.

Το καλύτερο βέβαια ρυζόγαλο στην Πόλη το έχει το Sutis, το αγαπημένο μου που βρίσκεται στο Ταξίμ, άλλωστε είναι το πρώτο που επισκέπτομαι όταν βρίσκομαι εκεί.

Η διαφορετική γεύση  του ρυζόγαλου προέρχεται εκτός από την εξαιρετική πρώτη ύλη, στην μαστίχα και στο νισεστές, που είναι πολύ ψιλό αλεύρι με μεγάλη περιεκτικότητα σε άμυλο, που το χρησιμοποιούν ευρύτατα εκεί αντί του κορν φλάουρ. Την τελευταία στιγμή βάζουν και βούτυρο εκλεκτό, τις περισσότερες φορές βουβαλίσιο.

Τα φρέσκα καρύδια του φθινοπώρου ή τα φουντούκια που πασπαλίζουν το ρυζόγαλο επιλεκτικά δίνουν την δική τους καταπληκτική επίγευση.

Ας μην ξεχνάμε ότι η Τουρκία είναι η μεγαλύτερη παραγωγός στον κόσμο σε φουντούκια εξαιρετικής ποιότητας.

Η συνταγή του Sutis δική σας.

*Φωτογραφίες

Από το περίφημο TOPCAPI, της Κωνσταντινούπολης, που ήταν η επίσημη κατοικία των Σουλτάνων από τα μέσα του 15ου αιώνα μέχρι την κατασκευή του παλατιού Ντολμά Μπαχτσέ. Είναι κτισμένο σε λόφο και ήταν το παρατηρητήριο του Βοσπόρου, αποτελούσε την ακρόπολη του αρχαίου Βυζαντίου. Η επίσκεψή του είναι must.

Ρυζόγαλο πολίτικο φουρνιστό

Από το περίφημο ζαχαροπλαστείο Sutis, Kωνσταντινούπολη

    Αφήστε μια κριτική