Το Ελληνικό “Rodi” στη Hytra!

to_ellhniko_rodi_sthn_ydra_1
Νικολέτα Οικονομοπούλου (Διατροφολόγος), Όλγα Καραμιχαηλίδου (Marketing Executive-Οικονομοτεχνική) , Δημήτρης Γρηγοράκης (PhD κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος), Κωνσταντίνα Αργυρίου (Υπεύθυνη τμήματος Ανάπτυξης ΑΣΟΠ Αγίου Αθανασίου Δράμας), Παναγιώτης Αθανασιάδης (Γενικός Διευθυντής ΑΣΟΠ Αγιού Αθανασίου Δράμας)

Το Ελληνικό  “Rodi” στη Hytra!

 

Την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018, στο γνωστό εστιατόριο HYTRA που στεγάζεται στην Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, του Ιδρύματος Ωνάση, έλαβε χώρα ενημερωτική εκδήλωση & δείπνο για την παρουσίαση προϊόντων ροδιού του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Κηπευτικών Αγίου Αθανασίου Δράμας, μια βραδιά αφιερωμένη στον πολύτιμο καρπό της Ελληνικής γης.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγών Κηπευτικών Αγίου Αθανασίου Δράμας, είναι αναγνωρισμένος ως Οργάνωση Παραγωγών.  Βασικός τομέας δραστηριότητάς του  είναι η καθετοποιημένη καλλιέργεια της ροδιάς, με τη διαλογή, συσκευασία, αποσπύρωση και παραγωγή χυμού και την εμπορική αξιοποίηση των προϊόντων της ροδιάς.

to_ellhniko_rodi_sthn_ydra_2
Παναγιώτης Αθανασιάδης (Γενικός Διευθυντής ΑΣΟΠ Αγιού Αθανασίου Δράμας)

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Rodi pearls from the tree” με την Συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδος στοχεύοντας στην Ενημέρωση και Προώθηση νωπών & μεταποιημένων προϊόντων από ρόδι στην Ελλάδα κα την Γερμανία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους δημοσιογράφοι του έντυπου, ηλεκτρονικού τύπου και της τηλεόρασης, πλήθος διακεκριμένων επιχειρηματιών του κλάδου και εκπρόσωποι αλυσίδων super market επιτάσσοντας το ενδιαφέρον τους για τα συγκεκριμένα προϊόντα.

to_ellhniko_rodi_sthn_ydra_3
Δημήτρης Γρηγοράκης (PhD κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος)

Στοιχεία για την διατροφική αξία του ροδιού παρέθεσε στο κοινό με ομιλία του Δημήτρη Γρηγοράκη, PhD κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, ενώ σημαντικές πληροφορίες για τον ΑΣΟΠ Δράμας αντλήθηκαν από την ομιλία του κου Παναγιώτη Αθανασιάδη γενικού Διευθυντή ΑΣΟΠ.

 

Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν cocktail με βασικό στοιχείο τον χυμό ροδιού, ένα εξαιρετικό gourmet του εστιατορίου καθώς και επιδόρπιο προσαρμοσμένο στις ανάγκες της βραδιάς, που επιμελήθηκε με ιδιαίτερη φροντίδα ο chef  του εστιατορίου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:http://www.eu-rodi.eu

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση